Samenvatting: Almqvist bezorgt Jong FC Utrecht zege met late goal

Jong Utrecht heeft de volle buit overgehouden aan de ontmoeting met NAC Breda. Pontus Almqvist zorgde met een treffer in de laatste minuut van de wedstrijd voor de enige goal (1-0).

Utrecht kreeg kans op kans in de eerste helft. NAC Breda mocht haar doelman Nick Olij bedanken dat er niet tegen een achterstand werd aangekeken in de rust. Moussa Sylla en Almqvist konden voor rust het kansenoverwicht niet uitdrukken in de score.

Het spelbeeld in De Galgenwaard was in de tweede helft niet anders. Het was Jong Utrecht dat de aanval zocht en NAC, onder aanvoering van Olij, dat verdedigde. Kansen kwamen er genoeg, maar gescoord werd er nog niet.

Tot de laatste minuut. De Zweed Almqvist kreeg de bal voor zijn voeten en schoot diagonaal raak. Zo kreeg de ploeg van trainer Darije Kalezic toch nog wat het verdiende, drie punten.

Opstelling Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (46. Ruben Kluivert), Rick Meissen, Tommy St. Jago (71. Julliani Eersteling), Gabriël Culhaci; Yuya Ikeshita, Rocco Robert Shein (83. Derensili Sanches Fernandes), Remco Balk; Moussa Sylla, Pontus Almqvist, Arthur Zagre (84. Albert Lottin).

Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Moise Adiléhou, Dion Malone, Danny Bakker, Jethro Mashart; Welat Cagro; Kaj de Rooij, Yassine Azzagari (84. Boris van Schuppen), Odysseus Velanas; Ezechiel Banzuzi (66. Naoufal Bannis), Jeredy Hilterman (60. Mario Bilate).