Alflen over FC Utrecht: "Kan niet zeggen dat het staat als een huis"

FC Utrecht op trainingskamp
FC Utrecht op trainingskamp Foto: © Pro Shots

FC Utrecht zette 33 jaar geleden een clubrecord neer, door dertien duels op rij niet te verliezen. Zondag kan de club die reeks evenaren. Robby Alflen zag dat het FC Utrecht van toen organisatorisch onverslaanbaar was.

"Fafié was heel duidelijk in het van achteruit opzetten. De boel moest dicht", zegt de huidig analist bij RTV Utrecht. "Over het huidige FC Utrecht kan ik nou niet zeggen dat het staat als een huis. Maar ik ontken natuurlijk niet dat het nu heel goed gaat."

Het geheim van een ongeslagen reeks? Misschien wel gewoonweg de ongeslagen reeks. "Zo'n serie doet bij ieder individu wat met het vertrouwen. Als je dat allemaal bij elkaar optelt dan doet het voor het team heel veel", aldus Alflen. "Maar ik vind dat dit bij ons wel meer tot uiting kwam dan bij dit FC Utrecht. Je voelt nog steeds iets onzekers of iets negatiefs. Terwijl ze een hele knappe reeks aan het neerzetten zijn."

"Voor een club als FC Utrecht is zo'n reeks als dit heel bijzonder. Ajax, PSV en Feyenoord die maken dit vaker mee, voor de clubs daaronder is dit speciaal", meent hij. "Ze mogen het record afpakken, absoluut."

Lees meer:
0 reacties