Alflen lovend: 'Sinds hij er is hebben ze grote stappen gemaakt"

Rob Alflen
Rob Alflen Foto: © Orange Pictures

Oud-speler en trainer Rob Alflen kende zelf succesvolle jaren in de Galgenwaard. In RTV Utrecht analyseert de inmiddels 55-jarige hij de ontwikkeling die FC Utrecht op dit moment doormaakt.

"Het werd een soort feestmiddag, maar ik wil toch met wat negatiefs beginnen", trapt Alflen af over de wedstrijd tegen Fortuna Sittard van afgelopen weekend. "De corners tegen. In de wedstrijd hiervoor kregen ze twee goals tegen uit hoekschoppen. Tegen Fortuna kregen ze al binnen het kwartier twee corners tegen. Je kan zien dat de staf alles heeft uitgelegd. En toch lukt het dezelfde speler van Fortuna om twee keer de bal op zijn hoofd te krijgen. Onbegrijpelijk. Je kan ook niet zeggen: Ja, maar ik werd uitgeblokt. Ook dan zijn er simpele regels onderling en neem je elkaars man over. Er zijn dus geen excuses voor."

In tegenstelling tot de hoekschoppen verdedigend was Alflen zeer te spreken over het aanvalsspel van FC Utrecht. "Het is een prachtige middag geworden. Utrecht is stappen aan het maken met het in elkaars ruimte komen." Ook beaamt hij dat FC Utrecht sinds de komst van Lammers grote stappen maakt. "Die patronen kun je niet trainen. Dit moeten voetballers zelf zien. Lammers is hier gewoon verschrikkelijk goed in. Die laat ruimte en benut ook van de ruimte die andere laten. Sinds hij er is hebben ze daar hele goeie stappen in gemaakt denk ik."

Lees meer:
0 reacties