Alflen kritisch: "Je moet niet elke week op deze manier winnen"

Rob Alflen
Rob Alflen Foto: © Orange Pictures

Rob Alflen was niet onder de indruk van FC Utrecht in het duel met Go Ahead Eagles. Goed speelden de Domstedelingen niet, maar een hele belangrijke overwinning werd wel geboekt.

"Als je het publiek erachter hebt dan is dat heel lekker voor het team als FC Utrecht zijnde. Maar er was een fase, dan voel je dat het publiek gaat morren en fluiten. Dan heb je vaak dat de thuisploeg uit haar organisatie valt en te snel druk gaat zetten", opent Alflen in gesprek met RTV Utrecht.

"Ze zitten dan eigenlijk niet lekker in de wedstrijd en dan moet je gewoon even inzakken". Verdedigend bleef FC Utrecht echter sterk. "Maar ze hebben niet kans op kans weggegeven. Ze slepen er een overwinning uit. Wel licht tegen de verhoudingen in. Maar het zijn wel hele lekkere overwinningen, natuurlijk."

"Je moet niet elke week op deze manier winnen, maar dit was gewoon een mindere wedstrijd. Maar je trekt hem er wel uit." De play-offs lijken nu binnen. "Je moet niet te ver vooruit kijken. Je moet de play-offs veilig spelen, dat je dat in ieder geval haalt. Dan kun je altijd nog met een schuin oog naar plek vijf kijken", besluit Alflen."

Lees meer:
0 reacties