Ajdin Hrustic: "FC Utrecht loerde daarop in de eerste helft"

Ajdin Hrustic in actie tegen FC Utrecht
Ajdin Hrustic in actie tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht boekte vrijdagavond een krappe 1-0 zege op Heracles Almelo. Bij de ploeg uit Almelo speelt een bekende voor trainer Ron Jans. In zijn tijd bij FC Groningen werkte hij samen met Ajdin Hrustic.

"We konden de bal niet van links naar rechts krijgen, stonden zwaar onder druk", vertelt Hrustic tegenover Tubantia. "We maakten steeds maar weer fouten, over and over again. Dan moet je de rust pakken, even diep inademen en weer uitademen. Relax. Laat de bal gaan en laat het spel naar jou komen."

Dat lukt niet. "Als een team onder druk staat, zal er altijd iemand zijn die een foutje maakt. Niet alles kan altijd perfect gaan. Ik heb zelf ook een paar keer de bal verloren, natuurlijk gebeurt dat. Zij (FC Utrecht, red.) loerden daar op in de eerste helft, in de tweede 45 minuten lukte dat ons beter. Toen zag je de ploeg met meer vertrouwen op het veld staan, waren we bezig om vooruit te spelen. Om te voetballen", aldus Hrustic.

Wel passeert tijdens het interview Ron Jans. De ontmoeting tussen de twee is hartelijk. "Mooi dat je weer speelt”, zegt Jans, terwijl Hrustic hem het litteken van zijn enkeloperatie laat zien. Over de zojuist gespeelde wedstrijd en de zege van de thuisploeg wordt met geen woord gerept. "Ik ben gezond en gelukkig”, antwoordt Hrustic richting Jans. "Dat is het allerbelangrijkste”, aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties