Ajax naar De Galgenwaard: "Er zit wat risico aan deze wedstrijd"

De Galgenwaard van FC Utrecht
De Galgenwaard van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Over een week komt Ajax weer richting Galgenwaard voor een belangrijke voetbalwedstrijd. In die wedstrijd nemen de Amsterdammers het op tegen Hercules in de KNVB Beker. Een wedstrijd met de nodige restricties.

De wedstrijd wordt live op televisie uitgezonden en daar komen de nodige voorwaarden bij. "De verlichting rondom het hoofdveld is niet geschikt voor een uitzending op televisie", laat de voorzitter van de voetbalclub Fons Visser weten bij RTV Utrecht. "Voor een reguliere wedstrijd is de verlichting ook niet goed genoeg. Het is dan een beetje schemerig op het veld." En dat is niet handig bij zo'n bekerduel.

Vanwege rivaliteit tussen FC Utrecht en Ajax is er wel veel politie. De wedstrijd is op donderdag 21 december, 18:45. "De politie wil ons in het stadion hebben, want er zit toch wat risico aan deze wedstrijd. In het stadion kunnen ze beter beveiligen", zegt Visser. Slecht een klein deel van het stadion zal bezet zijn. "We hebben van de gemeente een vergunning gekregen voor de huur van één tribune."

Lees meer:
0 reacties