Ajax gehavend richting FC Utrecht: 'Verdediging op de schop'

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © Pro Shots

Aankomende zondag staat het treffen tussen Ajax en FC Utrecht op het programma. De ploeg van John van 't Schip heeft echter te maken met een aantal blessures waardoor onder andere de verdediging op de schop gaat. Daarnaast zijn sterkhouders Steven Bergwijn en Steven Berghuis ook nog niet aanwezig.

"Sutalo deze week is uitgevallen op de training", bevestigt Van ‘t Schip op de clubwebsite. Daarna vertelt de coach dat Kaplan daardoor kans maakt op een basisdebuut. "We zijn blij dat we de beschikking over hem hebben. Hij is een betrouwbare speler aan de bal. Verdedigend is Ahmetcan sterk in de lucht en in het positie kiezen is hij ook goed. De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht."

"Berghuis is niet inzetbaar tegen Utrecht. Hij heeft een tikje gehad op de binnenkant van zijn knie. Dat is altijd een vervelende blessure. Hopelijk trekt dat snel weg, zodat we weer de beschikking over hem hebben", vertelt Van ‘t Schip. Bergwijn trainde volgens de coach vrijdag weer op het veld, maar is ook nog niet speelklaar. Jordan Henderson is wel inzetbaar.

Lees meer:
0 reacties