Advies na knokpartij Utrecht-aanhang: "Uitzendrechten versjacheren!"

FC Utrecht-supporters
FC Utrecht-supporters Foto: © Pro Shots

FC Utrecht nam het afgelopen zondag in eigen huis op tegen PSV. Voorafgaand aan dat duel spraken supporters van beide clubs af voor een knokpartij. Op het laatste moment ging de vechtpartij tussen de hooligans niet door.

De politie had een tip gekregen. "Hoewel dat dus voorkomen werd, vonden dienders bij controle van de aldaar geparkeerde auto’s een aantal slagwapens. De eigenaren van dat geknuppelte werden aangehouden en geverbaliseerd, waarna een aantal van hen in hechtenis werd genomen", weet Jerry Goossens. De supporters werden door Ap Reinders, de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht, 'absoluut géén supporters' genoemd.

"Alsof de kwajongens in kwestie die volgende keer met de armen stijf over de borst gevouwen op de tribune gaan zitten om de burgemeester ervan te overtuigen dat ze heus, ongelogen échte supporters zijn", schrijft Goossens in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Daarbij spreekt Reinders zichzelf een beetje tegen: als je een favoriete voetbalclub hebt, ben je automatisch supporter. Ook als je een supporter bent die er genoegen in schept zo nu en dan iemand op de bek te timmeren."

Hij komt zelfs met een idee: "Als onbezoldigd media-adviseur zou ik de vechtersbazen adviseren om de uitzendrechten van die knokpartijtjes aan de hoogste bieder te versjacheren. Ik vermoed dat er een groot publiek voor is. Misschien zelfs wel supporters! Een enkele agent om het verkeer in goede banen te leiden moet volstaan."

Lees meer:
0 reacties