ADO Den Haag-fans klaar met Kuijt: "Heel Nederland lacht je uit!"

Dirk Kuijt is sinds dit seizoen hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Onder leiding van de voormalig speler van onder meer Feyenoord wil het echter nog niet echt lukken bij de residentieploeg.

ADO Den Haag staat momenteel zestiende in de Keuken Kampioen Divisie, met vijf punten uit zeven wedstrijden. Maandag werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Fans van de club uit Den Haag steken hun mening over Kuijt echter niet onder stoelen of banken, zo blijkt uit een rondvraag van Tom Staal van Vandaag Inside. Kuijt gaf onlangs aan dat de supporters positievere liedjes moesten zingen. "Dat is natuurlijk gek", reageert een supporter.

Een ander vult aan: "Heel Nederland lacht je uit! Kijk maar op die social media, heel Nederland lacht je uit!" Nog een andere supporter weet nog goed hoe het ging als ADO Den Haag en Feyenoord tegen elkaar speelden. "Dan was Dirk Kuijt altijd de lul. Dan werd er altijd gezongen dat hij in zijn kont werd geneukt." Volgens een van de fans is Kuijt een gevoelsmens. "Die hoort niet thuis in Den Haag."

Kuijt wil graag meer positiviteit onder de supporters van ADO. "Dan moet 'ie zorgen dat ze gaan ballen. We zien al zes wedstrijden kutvoetbal, mogen we nog wat zeggen?" Deze week gingen wat fans verhaal halen bij Kuijt op het trainingscomplex van de club. "Ik vind dat ze wel verhaal mogen halen, ik weet niet waar hij moeilijk over doet", reageert een supporter.

Volgens een ander hadden twee supporters het 'k-woord' tegen hem gebruikt. "En toen zei hij: 'mijn vader is er aan overleden'. Dat vind ik verschrikkelijk, ben mijn vrouw er ook aan kwijtgeraakt. Maar, dat is Haags!", is hij van mening. "Nou zegt hij 'ik wil met die mensen in gesprek'. Wat wil hij dan? Wil hij alle supporters die het k-woord gebruiken van de tribune aframmen? Hij denkt geloof ik dat hij Conan de Barbaar is!"

Een fan weet wel hoe de supporters van ADO Den Haag in elkaar zitten: "Als het goed gaat, ga je de schouders op en gaat het slecht, dan staan ze voor je deur." De ander heeft in ieder geval geen vertrouwen meer in Kuijt. "Het kan een hele aardige vent wezen, ze lopen te ouwehoeren over zijn botox. Het kan mij niet verrotten, van mijn part laat hij zichzelf ombouwen tot vrouw of het wordt een transgender, maakt mij niet uit."

Over die botox heeft iemand anders ook een mening: "Dirk Helwegen noem ik hem altijd", wordt er afgesloten.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand