Aanvoerders RKC en FC Utrecht maken statement na nieuwe staking

De spelers van FC Utrecht en RKC Waalwijk hebben zaterdagavond een duidelijk statement afgegeven. Nadat de wedstrijd voor de tweede keer was stilgelegd, omdat er bekers op het veld werden gegooid, besloten beide teams niet meer verder te spelen. De aanvoerders van FC Utrecht en RKC Waalwijk hebben na de wedstrijd een gezamenlijk statement afgelegd voor de camera's van ESPN

Na de tweede onderbreking van de wedstrijd vanwege een beker die op het veld werd gegooid, besloten de teams gezamenlijk om niet verder te spelen. Michiel Kramer en Nick Viergever gaven uitleg over deze beslissing.

"We willen als voetballers een statement maken", aldus Kramer. "Natuurlijk kan het niet wat er gebeurt, maar het staat niet in verhouding tot de 19.000 mensen die zich wel netjes gedragen. Vandaar dat we dit samen hebben besloten."

Viergever bevestigde dit en zei: "Heel veel mensen gedragen zich goed, maar toch zijn er weer een paar die een biertje gooien. Dit was al de zesde wedstrijd dit weekend, terwijl er duidelijke regels zijn afgesproken. Dit moet gewoon stoppen, je verpest het. Voetbal is een leuk uitje, dan moet je plezier hebben. Op het veld, maar ook de fans moeten ons supporten. Daar hoort dit gedrag niet bij. Helaas zijn het er een paar, maar die verpesten het voor de rest."

Kramer benadrukte dat de regels duidelijk zijn, maar dat er niet te veel nadruk op moet worden gelegd. "Als er dan een of twee een biertje gooien, staat dat niet in verhouding. We moeten niet bij ieder klein dingetje naar binnen gaan. Ik ben 34. Als ik constant een kwartier binnen moet zitten... Daar word ik ook niet soepeler van. Ik denk niet dat dat de bedoeling is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand