FC Utrecht-aanvaller op weg naar Noorwegen, deal is aanstaande

Mees Rijks
Mees Rijks Foto: © Pro Shots

Jong FC Utrecht-speler Mees Rijks lijkt na of tijdens dit seizoen te vertrekken bij FC Utrecht. Hij kan zijn loopbaan vervolgen bij het Noorse Vålerenga IF, weet UtrechtFans. In Noorwegen is de transferwindow nog open tot en met 3 april.

De deal zou in een afrondende fase zitten. De 20-jarige spits die uitkomt voor Jong FC Utrecht werd eerder al in verband gebracht met een transfer naar Italië of Nederland. Nu lijkt Rijks dus toch voor het buitenland te kiezen.

Na dit seizoen is Rijks transfervrij en het lijkt erop dat de Noorse Eerstedivisionist Vålerenga IF daarvan wil profiteren. De Noorse ploeg staat momenteel voorlaatste in de 1. division, dat is het tweede niveau van Noorwegen. De club degradeerde in 2022 nadat het sinds 2002 al op het hoogste niveau speelde en in 2005 zelfs kampioen werd. De transfermarkt in Noorwegen is tot en met 3 april open.

Rijks speelde tot en met 2014 bij FC Abcoude, waarna hij de overstap maakte naar AFC. In 2015 kwam hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht, waarna hij in 2021 doorstroomde naar het beloftenelftal. Eén keer mocht hij minuten maken in de hoofdmacht, en dat was in het seizoen 2021/22. Rijks speelt meestal op de positie van aanvallende middenvelder of centrumspits. Hij heeft tot nu toe 92 wedstrijden gespeeld voor Jong FC Utrecht, waarin hij twintig keer scoorde en negen keer een assist gaf. De spits heeft een aflopend contract, maar FC Utrecht kan nu nog een kleine transfersom vragen.

Lees meer:
0 reacties