"Aanstelling van Kruys heeft bij FC Utrecht niets veranderd"

Rick Kruys
Rick Kruys Foto: © Orange Pictures

De nodige clubs wisselden het afgelopen seizoen van trainer. Valentijn Driessen zag dat dit bij een aantal clubs een positief effect gaf.

"Dick Schreuder, Kevin Hofland, Maurice Steijn en Ole Tobiasen hebben iets teweeggebracht bij PEC Zwolle, Willem II, Sparta en Heerenveen", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Alleen Steijn en Tobiasen ontvingen bloemen. De Hagenaar voor het veiligstellen van Eredivisie-voetbal met Sparta en de Deen voor kwalificatie met Heerenveen voor de play-offs voor Europees voetbal."

Schreuder en Hofland degradeerden ondanks een fraaie eindspurt met respectievelijk PEC Zwolle en Willem II. "Aan de andere kant heeft het tussentijdse vertrek van Rene Hake en de tijdelijke aanstelling van Rick Kruys bij FC Utrecht niets veranderd", nuanceert Driessen. "De redding voor de jonge trainer is als hij voor een schokeffect kan zorgen in de play-offs en Europees voetbal haalt."

"Het schokeffect blijft daarom gewoon een gok, die clubbestuurders nemen omdat ze het ook niet meer weten. En wie gokt, kan winnen of verliezen", aldus Driessen, die ziet dat Sjors Ultee en Frank Wormuth bij respectievelijk Fortuna Sittard en Heracles Almelo de hand boven het hoofd is gehouden met wisselend succes.

"Bij Heracles heeft zich een stille ramp voltrokken. Zowel intern, maar ook bij de buitenwacht is het nooit bij iemand opgekomen dat Heracles in de gevarenzone zou kunnen komen. De alarmbellen gingen zelfs niet af voor de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta", meent Driessen, die ook wijst naar de keuzes van de clubleiding. "Het gebrek aan leiderschap kenmerkt Heracles Almelo dit seizoen en dat vertaalt zich naar de werkvloer, naar het veld, naar het eerste elftal. Het afgelopen 24 jaar zorgvuldig opgebouwde profiel van voorbeeldclub is dit seizoen te grabbel gegooid."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand