Waarschuwing voor FC Utrecht-fans: ''Grapjes maken wordt niet gewaardeerd''

12 augustus 2017 om 16:58 | Bron: FC Utrecht Waarschuwing voor FC Utrecht-fans: ''Grapjes maken wordt niet gewaardeerd''

FC Utrecht speelt op donderdag 24 augustus de uitwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. Zoals altijd zullen ook in Rusland supporters van FC Utrecht aanweizg zijn om hun club te steuen. Consul Generaal Hans Wesseling waarschuwt de fans wel voor een aantal zaken.

"St. Petersburg is een schitterende, boeiende en levendige Europese stad, maar er is wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden", schrijft hij een brief aan de FC Utrecht-fans. Wesseling geeft aan dat iedereen die naar Rusland afreist een visum nodig heeft. "Bij binnenkomst in Rusland krijgt u een wit papiertje dat in uw paspoort wordt gestopt. Dit moet u goed bewaren en niet verliezen."

Wesseling waarschuwt daarnaast voor een zero-tolerance beleid op het gebruik van (soft)drugs. "Bij arrestatie dient u rekening te houden met lange gevangenisstraffen", aldus de Consul Generaal, die sowieso waarschuwt voor de Russische politie. "Zij zijn bij voetbalwedstrijden doorgaans in groten getale en met zware uitrusting aanwezig. Grapjes maken tegen deze manschappen of met hen in discussie treden wordt niet gewaardeerd."

De volledige brief met alle tips voor de FC Utrecht-supporters die naar Rusland gaan, is hier te lezen.

Overzicht

Reacties (1)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 13 augustus 2017 om 08:08

  Het moet ook is tijd worden dat de grapjes van arbiters niet worden gewaardeerd.
  AZ, Lech Poznan, ADO...

Nieuwe media