''Het was een ongelofelijke krachtsinspanning om Makienok te halen''

12 augustus 2017 om 15:30 | Bron: RTV Utrecht ''Het was een ongelofelijke krachtsinspanning om Makienok te halen''

FC Utrecht heeft met Lukas Görtler een beweeglijke aanvaller in huis gehaald. Na de zware blessure van Simon Makienok handelde de club uit de Domstad zeer snel met het binnenhalen van de Duitse spits, maar het is een ander type.

"Ik heb ook niet gezocht naar een kopie van Haller of Makienok", zegt trainer Erik ten Hag tegenover RTV Utrecht. "Maar voor FC Utrecht was het al een ongelofelijke krachtsinspanning om een spits als Makienok te halen. Utrecht is achtste of negende club van Nederland, laten we dat niet vergeten. We kunnen niet zomaar een paar miljoen op de bank leggen om de 'wensspits' te halen."

Het was dus al verrassend dat FC Utrecht zich eerder kon versterken met Sébastien Haller en Simon Makienok. "Op een hele creatieve manier zijn we ooit aan Haller gekomen en nu zijn we op een hele creatieve manier aan Makienok gekomen", aldus Ten Hag, dus flink baalt van de blessure van laatstgenoemde. "Maar op het moment dat zoiets voor valt, dan zul je anders moeten gaan denken. Dan zul je creatief zijn en misschien ook wel wat aanpassingen moeten doen. Görtler ken ik heel goed en het is een beweeglijke spits, maar hij heeft ook zeker de kwaliteiten om een bal bij zich te houden. Hij is fysiek sterk en sterk in de duels."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media