''Ik ben geneigd om de selectie van FC Utrecht nu nog sterker te vinden''

11 augustus 2017 om 13:48 | Bron: NOS ''Ik ben geneigd om de selectie van FC Utrecht nu nog sterker te vinden''

FC Utrecht opent het nieuwe seizoen in de Eredivisie vanavond met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Trainer Erik ten Hag kijkt met veel vertrouwen uit naar het duel in de Hofstad.

FC Utrecht nam weliswaar afscheid van spelers als Sébastien Haller, Sofyan Amrabat, Nacer Barazite en Wout Brama, maar de Domstedelingen haalden onder meer Urby Emanuelson, Anouar Kali, Sander van de Streek en Cyriel Dessers als vervangers. "Ik ben geneigd om de selectie nu nog sterker te vinden", stelt Ten Hag in gesprek met de NOS. "Dat vertrouwen mogen we ook hebben. Een plaats tussen nummer zes en negen hoort bij ons budget. Maar dat past overigens niet bij mijn ambities en die van deze kleedkamer."

Ten Hag is benieuwd naar de prestaties van Zakaria Labyad, Bilal Ould-Chikh en Urby Emanuelson dit seizoen. "Jongens die in het buitenland hebben gespeeld, kunnen vaak qua beleving veel toevoegen", vertelt de oefenmeester. "Daar wordt beter getraind en wordt meer van een prof verwacht. Ik denk dat we die stap in Nederland ook moeten zetten."

FC Utrecht zit volgens Ten Hag nog niet aan de top. "Ik ben begonnen met het slaan van piketpaaltjes, met een ontwikkelingsklimaat. Vorig jaar was er een verbeteringsklimaat en nu moet het meer en meer naar een prestatieklimaat. Alles bij deze club moet naar een hoger niveau", aldus de trainer. "Ik sta ergens voor en als ik een plan heb, houd ik mij daar aan vast. Maar ik ben ook flexibel en luister naar mijn omgeving. Zowel mijn vrienden als mijn vrouw houden me vaak een spiegel voor. Niemand weet alles."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media