Emanuelson staat voor terugkeer in Eredivisie: ''Dat is wel een verschil''

11 augustus 2017 om 13:09 | Bron: RTV Utrecht Emanuelson staat voor terugkeer in Eredivisie: ''Dat is wel een verschil''

Urby Emanuelson keert vanavond definitief terug in de Eredivisie. De middenvelder speelde ruim zes jaar geleden met Ajax zijn laatste wedstrijd in de Nederlandse competitie, maar hoopt dit seizoen te vlammen met FC Utrecht.

"Ik ben de Eredivisie natuurlijk altijd wel blijven volgen en je merkt dat het nog een stuk jonger is geworden", zegt hij tegenover RTV Utrecht. "Bij iedere ploeg spelen veel jonge talenten, zelfs bij de top. Dat is wel een groot verschil. Maar ik denk dat het niveau nog best aardig is. Alleen wordt er misschien wat minder 'gevoetbald'. Maar het is voor mij heel moeilijk om te oordelen. Ik ga nu echt meemaken wat het niveau daadwerkelijk is."

Emanuelson kijkt uit naar de start tegen ADO Den Haag. "Het is voor belangrijk om goed te beginnen. Vorig jaar was dat anders. In dat opzicht kunnen we een inhaalslag maken en hopen dat we nu wel goed van start gaan", aldus de linksback, voor wie ADO Den Haag geen onbekende is. "Het is moeilijk in te schatten, maar ik kan me herinneren dat ADO Den Haag-uit altijd lastig was. Toch gaan we uit van onze eigen kracht en moeten we een goed resultaat halen. Het zou zonde zijn als we het goede gevoel van de afgelopen weken te gaan verklooien."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media