Tegenvaller voor FC Utrecht: ''Dat heeft ons vier weken teruggeworpen''

11 augustus 2017 om 12:30 | Bron: Algemeen Dagblad Tegenvaller voor FC Utrecht: ''Dat heeft ons vier weken teruggeworpen''

FC Utrecht begint vanavond aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De Domstedelingen bereikten de laatste voorronde van de Europa League, maar kenden geen vlekkeloze voorbereiding. Het wegvallen van Simon Makienok en Wout Brama was een tegenvaller, vindt trainer Erik ten Hag.

"Dat heeft ons vier weken teruggeworpen", vertelt Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ze vormden de kop en het zenuwstelsel van ons elftal. Ik wilde perse een lange spits. In de echte top is zo'n type niet nodig, voor ons is het essentieel. We hebben Anouar Kali en Lukas Görtler gehaald. Zij vullen het op hun eigen manier in."

Toch is Ten Hag tevreden over de selectie. "Spelers die ons beter maken, blijven welkom", geeft hij aan. "Wanneer wij de kans hebben jongens van het kaliber Labyad en Emanuelson te halen, doen we dat. We hebben nu een kleedkamer met jongens die het stuk voor stuk verdienen daar te zitten. Dat is wel eens anders geweest in Utrecht. Toen zaten er ook spelers bij die het eredivisieniveau niet aankonden. Nu is er volop concurrentie. Prima."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media