''Wanneer volgen clubs als Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse?''

09 augustus 2017 om 12:46 | Bron: De Telegraaf ''Wanneer volgen clubs als Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse?''

FC Utrecht begon in 2007 met een vrouwenteam bij de start van de Eredivisie. De club uit de Domstad haakte later af, maar na de successen van de OranjeLeeuwinnen op het Europees kampioenschap zit het vrouwenvoetbal in de lift. Volgens chef sport Jaap de Groot van De Telegraaf ligt er kans voor FC Utrecht.

"Bij de KNVB staan inmiddels 150.000 meisjes en vrouwen geregistreerd", schrijft hij in De Telegraaf. "Daaronder zitten talenten die na dit EK helemaal van Oranje dromen. Een generatie die mogelijkheden biedt. Daarom zal eerst de voetbalpiramide verstevigd moeten worden. Aan de top zit het met het Nederlands elftal goed, maar direct daaronder gaat het al mis."

"FC Twente, ADO Den Haag en Heerenveen zitten er vanaf het begin bij en zijn ook Ajax en PSV aangeklampt. Maar wanneer volgen clubs als Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse?", vraagt De Groot zich af. "Vrouwenvoetbal is namelijk geen kwestie van miljoenen, maar van het benutten van mogelijkheden. Zoals Bayern München, Arsenal en FC Barcelona dat ook inzien. Clubs die nu voor een habbekrats van onze talenten kunnen profiteren."

Overzicht

Reacties (3)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 9 augustus 2017 om 16:38

  Niet doen. Kost de club alleen maar geld, en geen hond die hiernaar komt kijken. Laat ze lekker handballen.

 • Avatar
  030 - 9 augustus 2017 om 22:26
  zegt:

  Niet doen. Kost de club alleen maar geld, en geen hond die hiernaar komt kijken. Laat ze lekker handballen.

  Precies dat

 • Avatar
  Gast - 9 augustus 2017 om 22:54

  Leuk als (gratis) voorprogramma voor het eerste van FCU, anders komt er geen kip kijken afgezien van wat familie en vrienden. Maar moet geen bakken met geld gaan kosten.

  Kan ook opgepakt worden door andere clubs uit de stad of regio, als er zoveel mogelijkheden liggen ... Stel je voor, Hercules terug op het hoogste niveau ;)

Nieuwe media