Kansen voor FC Utrecht: ''Valletta vergelijkbaar met een club als Sparta''

19 juni 2017 om 16:12 | Bron: RTV Utrecht Kansen voor FC Utrecht: ''Valletta vergelijkbaar met een club als Sparta''

FC Utrecht is in de tweede voorronde van de Europa League gekoppeld aan Valletta FC of SS Folgore. De clubs uit respectievelijk Malta en San Marino treffen elkaar in de eerste voorronde en de winnaar speelt tegen FC Utrecht.

"FC Utrecht speelt normaal gesproken in de tweede voorronde van de Europa League tegen Valletta FC", reageert voormalig FC Utrecht-doelman André Krul, die bij de club uit Malta speelde. "Toen ik bij Valletta speelde, speelden we in de voorronde van de Champions League tegen een club uit Andorra. Thuis wonnen we met 8-0, uit met 1-0. Ik denk dat het niveau van San Marino vergelijkbaar is met Andorra."

Krul schat Valletta dan ook hoger in. "Ik denk een beetje vergelijkbaar met een club als Sparta, dus onderin de Eredivisie, bovenin de Jupiler League", aldus Krul in gesprek met RTV Utrecht. "Als Utrecht de vorm vasthoudt van het afgelopen half jaar zijn ze favoriet. Maar ze moeten natuurlijk wel oppassen dat ze niet zo'n zeperd oplopen als in het laatste Europese avontuur, toen ze eruit vlogen tegen een club uit Luxemburg."

Volgens Krul is in juli waarschijnlijk niet Valletta de grootste tegenstander, maar de warmte. "Het is daar eind juli tussen de 35 en de 40 graden", herinnert Krul zich. "Ik heb zes weken bij Valletta gespeeld, ik heb geen wolk gezien en geen drup regen gevoeld."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media