Uitgelicht: Wat kan FC Utrecht verwachten van Valletta FC en SS Folgore?

19 juni 2017 om 15:04 | Bron: Utrechtfans Uitgelicht: Wat kan FC Utrecht verwachten van Valletta FC en SS Folgore?

FC Utrecht treft in de tweede voorronde van de Europa League een tegenstander uit Malta of San Marino. De Domstedelingen werden maandag gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen Valletta FC en SS Folgore.

Valletta FC is voor Nederlanders geen onbekende club. De club werd maar liefst 22 keer landskampioen van Malta en won daarna twaalf keer de Maltese beker. Valletta speelde de laatste jaren steevast in de voorrondes van de Champions League of Europa League, maar wist nooit te overleven. In 1993 kwam de club voor het laatst uit in de eerste ronde van de UEFA Cup, maar destijds plaatste Valletta zich rechtstreeks voor dat toernooi.

Valletta FC speelt haar thuiswedstrijden in het Ta' Qali Stadium, dat plaats biedt aan 17.000 toeschouwers. Jordi Cruijff, Geert den Ouden en André Krul waren als speler actief bij de Maltese club. Ton Caanen, Jordi Cruijff en André Paus stonden als trainer aan het roer bij Valletta FC. Komend seizoen is de Serviër Zoran Popović hoofdtrainer bij de club. Afgelopen seizoen eindigde Valletta als vierde.

SS Folgore/Falciano uit Serravalle is een stuk onbekender in Nederland. De club werd tot vier keer kampioen van San Marino en speelde tot dusver vier Europese wedstrijden. Folgore werd alle keren in de eerste voorronde uitgeschakeld. In 2000 was het Zwitserse FC Basel veel te sterk in de kwalificatie voor de UEFA Cup. In 2014 moest Folgore haar hoofd buigen voor FK Budućnost Podgorica uit Montenegro.

In 2015 speelde Folgore na het behalen van de titel in de eerste voorronde van de Champions League, maar  was het Armeense FC Pyunik de baas. Vorig seizoen verloor de club van AEK Larnaca uit Cyprus. Alle acht wedstrijden in Europa gingen tot dusver verloren. In het San Marino Stadium van Folgore kunnen 6.664 supporters. Op papier lijken beide tegenstanders een eitje voor FC Utrecht, dat het waarschijnlijk op moet nemen tegen Valletta FC.

Overzicht

Reacties (2)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 15:09

  volgens mij is SS Folgore een club uit San Marino hoor en niet uit Malta

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 19:28

  Pfff, Malta... Met 40 graden voetballen is geen pretje!

Nieuwe media