Amrabat moeilijk haalbaar voor Feyenoord: ''Internationale transfersommen''

19 juni 2017 om 09:53 | Bron: De Telegraaf Amrabat moeilijk haalbaar voor Feyenoord: ''Internationale transfersommen''

Ajax, PSV en Feyenoord winkelen de laatste jaren steeds minder vaak in het binnenland. Spelers van subtopclubs uit de Eredivisie blijken niet meer haalbaar voor de topdrie van Nederland. Valentijn Driessen stoort zich daar aan.

"Voor de ontwikkeling van Sofyan Amrabat, Sam Larsson en Ridgeciano Haps zou een tussenstap naar de Rotterdamse landskampioen ideaal zijn alvorens naar het buitenland te verkassen. Zoals ook Ajax en PSV goede tussenstations zijn", vertelt de journalist in De Telegraaf. "Maar de buitenlandse transferwoede met z'n extreme miljoenenbedragen heeft de Nederlandse transfermarkt uit het lood geslagen."

"Clubs uit de subtop als Vitesse, AZ, FC Utrecht, FC Twente en Heerenveen vragen geen 'nationale' maar 'internationale' transfersommen, die de topdrie niet kan opbrengen (Feyenoord & PSV) of wil ophoesten (Ajax)", vervolgt Driessen. "Vraag en aanbod staan niet meer met elkaar in verhouding. Dat is een slechte ontwikkeling voor het Nederlandse clubvoetbal, maar tevens voor de individuele ontwikkeling van talenten. Spelers zonder grote status, die kunnen rijpen in de top van de Eredivisie, worden door middelmatige buitenlandse clubs als koopje opgehaald."

Driessen ziet op de lange termijn een probleem. "De macht van vraag en aanbod is te sterk, terwijl het individuele belang in het profvoetbal zwaarder weegt dan het gemeenschappelijke belang. Zo verzandt het talent van potentiële internationals in het niets, maar spelen ze zich financieel wel onafhankelijk, al komen ze daar soms niet eens voor van de reservebank. De topdrie shopt noodgedwongen in goedkope Scandinavische en Zuid-Amerikaanse competities, laat jeugdspelers versneld doorstromen of begeeft zich op de huurmarkt. In alle gevallen nauwelijks een ideaal scenario voor een kwalitatieve impuls van de Eredivisie."

Overzicht

Reacties (12)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 10:05

  Nee de top 3 drie denkt dat ze nog steeds alles voor een prikkie kunnen kopen maar die tijd is voorbij en zelf vragen ze 20 miljoen of het niks is nu is het de tijd voor de subtop om omhoog te kijken dus top 3 maak je borst maar nat uitverkoop is voorbij.

  FC UTRECHT supporter.

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 10:35

  Feyenoord vindt dat Utrecht teveel vraagt maar twaalf miljoen voor een simpele speler als Karsdorp kan wel zeker
  Kom op va. geel de markt veranderd
  Utrecht gewoon poot stijf houden
  Liefst willen ze twee miljoen betalen en over twee jaar vijftien beuren
  Als je geen centen hebt Kun je weinig halen

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 10:38

  Mr Valentijn Driesen. Wat denk je dat de top 3 doet naar een jaar. Die zelfde soelers die ze voor een appel ei bij de subtop weghalen voor miljoenen door verkopen. Zodat ze fikse winst maken. Maar deze subclubs zijn de ogen opgegaan en proberen nu de spelers die ze opgeleid hebben, daar zelf wat aan te verdienen. Is dat gek!!!!!
  Ik vind van niet. Want zo zou de kloof tussen top 3 en de rest alleen.maar groter worden en word die top 3 ook niet beter van, omdat ze hier geen tegenstand meer hebben.
  Dus betaal wat de marktwaarde is en niet zeuren.

 • Avatar
  barto - 19 juni 2017 om 10:40

  Als je miljoenen uit geeft in het buitenland. En verdient in het buitenland. Dan is is goed om dat in eigen land uit te geven. Dan pas heeft het Nederlandse voetbal baat bij de jeugdopleiding. Maar de top 3 wil alles kopen voor een scheintje en dan.later verkopen voor miljoenen. Die tijd moet eens voorbij zijn. Laat de clubs die veel energie in de jeugdopleiding steken maar eens beloond worden.

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 10:59

  Ik dacht altijd dat we in Nederland het gat tussen de traditionele top 3 en de rest wilde verkleinen. Maar als ik dit lees moeten de goeie subtoppers hun spelers maar voor een habbekrats aan de concurrentie geven. Dacht het niet.

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 11:17

  Het niveau van de eredivisie stijgt als er meer dan de gebruikelijke top 3 clubs gaan wedijveren om de titel.
  Het kan toch niet zo zijn dat de rest het opleidingsinsituut is van de top 3?

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 14:47

  Dus alleen de traditionele top in NL mag geld verdienen. Wat een gelul. Ze moeten gewoon betalen of anders zelf spelers opleiden.

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 15:38

  Dus de subtop moet zijn spelers wegdoen voor een habbekrats dan kunnen ze lekker bij de topclubs rijpen!!
  En die mogen dan de hoofdprijs vragen??
  Utrecht vraagt 4 mil voor Amrabat Feijenoord vraagt 28 mil voor Karsdorp hahahahahah
  Wie is nu gek geworden

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 18:12

  Perfecte voorveelden hiervoor zijn Strootman en Mertens. Lekker duur bij FC Utrecht gekocht.

  Volgens mij moet je niet naar de subtop kijken; die spelers zijn nou eenmaal te goed voor de nederlandse top 3. Het wordt tijd dat Ajax, Feyenoord en PSV constant een goed niveau halen.

  Daarvoor geen onzin uitkramrn a.u.b.

 • Avatar
  Gast - 19 juni 2017 om 18:16

  2016: Ramselaar naar ???

  Tevens; vd Hoorn, Toornstra, Mertens, Strootman, enz.

  Hondenlul. Er bewijst weer eens iemans dat iedereen analyticus/sportjournalist kan worden

 • Avatar
  Gast - 20 juni 2017 om 10:58

  Lekker belangrijk de top vraag ook zomaar 15a20 miljoen voor een verdediger waarom zouden de subtop clubs dan hun spelers voor een appel en een ei moeten verkopen als ze van andere buitenlandse clubs meer kunnen vangen we zijn er niet om de top 3 groot te houden die hebben al geld genoeg ten opzichte van de rest

 • Avatar
  Gast - 20 juni 2017 om 18:27

  Ga lekker ouwehoeren bij voetbal inside

Nieuwe media