FC Utrecht legt talent na vijf afwijzingen toch vast: ''Ik ben ook een realist''

17 juni 2017 om 14:45 | Bron: AD FC Utrecht legt talent na vijf afwijzingen toch vast: ''Ik ben ook een realist''

Redouan el Yaakoubi droomde jaren van een transfer naar FC Utrecht. Het talent werd echter keer op keer afgewezen. Maar na een goed seizoen bij De Meern is het eindelijk zover.

El Yaakoubiwerd een half jaar geleden nog afgewezen. "Ik deed het niet heel slecht, maar ook niet heel goed. Maar een goede analyse waarom het nooit doorging, kwam er eigenlijk niet. Het was altijd een raadsel", vertelt hij in gesprek met AD/Utrechts Nieuwsblad. 

Maar als centrale verdediger werd hij een openbaring. "Na de winterstop gingen we met De Meern wedstrijden winnen. Daar kwamen mensen op af die zich afvroegen waarom het ineens wel lukte. Maar de belangrijkste reden dat ik nu wel naar Jong FC Utrecht ga, is Rick Kruys. Hij gaf bij de club aan dat ze werk van mij moesten maken." 

El Yaakoubi had ook meerdere gesprekken met clubeigenaar Frans van Seumeren van FC Utrecht. "Hij gaf bij de club aan dat ze een paar keer een kijkje bij me moesten nemen om te zien of ik het niveau aankon. Omdat ik elke wedstrijd best goed presteerde, hadden ze zoiets van: deze jongen moeten we een kans geven." 

Het zorgt voor grote trots bij de 21-jarige voetballer. "Ik ben me er alleen nog niet helemaal van bewust, want ik ben ook een realist. FC Utrecht wees me vijf keer af. De onderhandelingen waren best lastig. Ik kan me goed voorstellen dat DVS'33 er niet blij mee was dat ze zo kort voor de deadline een in hun ogen belangrijke speler kwijtraakten. Alleen wilden ze mij deze kans niet ontnemen."

El Yaakoubi wil het eerdere ongelijk van FC Utrecht bewijzen. "Het komende jaar - en hopelijk langer - wil ik bij Jong FC Utrecht laten zien dat ik het niveau aankan. Ik denk dat ik het allemaal pas besef als ik op het trainingsveld sta. En dan niet na twee weken al, maar na twee maanden pas. 

Veel mensen denken dat de beloftes niet zo boeiend zijn, maar Jong FC Utrecht speelt wel in de Jupiler League. Ik ben helemaal niet zenuwachtig. Iedereen steunt me; mijn familie en vrienden als Gökhan en Hakan Yasar en Eddy Vorm. Ik ga er naar Jong FC Utrecht om te knallen en er echt iets moois van te maken."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media