''Uiteindelijk hebben we alle spelers nodig om succesvol te zijn''

15 juni 2017 om 15:21 | Bron: FC Utrecht ''Uiteindelijk hebben we alle spelers nodig om succesvol te zijn''

Erik ten Hag heeft vertrouwen in de competitiestart op basis van het speelschema. FC Utrecht speelt tegen ADO Den Haag en Willem II, terwijl het de afgelopen jaren tegen Feyenoord en PSV begon. 

“Op papier zijn het tegenstanders waartegen wij mogelijkheden hebben, alhoewel het koffiedik kijken blijft hoe de verhoudingen liggen. Alle wedstrijden bij de seizoenstart zijn moeilijk, het blijft aftasten'', aldus Ten Hag op de website van FC Utrecht.

“Er zit een mooi ritme in de eerste seizoenshelft, het is prettig dat uit- en thuiswedstrijden zich mooi afwisselen. Verder hebben wij het voorrecht dat wij het seizoen op vrijdagavond mogen openen tegen ADO Den Haag. Dat wordt een hete avond; het is een eye-catcher en de ogen van de hele Eredivisie en voetballend Nederland zijn op ons gericht. Het is een mooi affiche tussen twee echte volksclubs'', vervolgt Ten Hag.

Door het behalen van Europees voetbal belooft het een zwaar jaar te worden met veel wedstrijden. “Cumulatieve belasting ligt op de loer. Daarom is het noodzaak om met een brede selectie aan de start te verschijnen, waarbij de onderlinge concurrentie opnieuw groter is dan vorig seizoen. Uiteindelijk hebben we, in welk scenario dan ook, alle spelers nodig om succesvol te zijn.”

FC Utrecht was daarom de afgelopen erg actief op de transfermarkt. “Vorig seizoen zaten we klem. Door de vroege transfer van Sébastien Haller kunnen we nu voorsorteren op de situatie. We hebben weinig tijd om op elkaar ingespeeld te raken en we hebben alle tijd effectief nodig om snel nieuwe spelers in te passen, dan is het fijn dat ze er vanaf het begin bij zijn. We hebben hier met ons aankoopbeleid op geanticipeerd.”

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media