Dessers: ''Laat me eerst bevestigen bij Utrecht, daar goals maken''

16 juni 2017 om 10:36 | Bron: Het Laatste Nieuws Dessers: ''Laat me eerst bevestigen bij Utrecht, daar goals maken''

Cyriel Dessers heeft nog geen keus gemaakt voor welk land hij wil uitkomen. Vanwege zijn Nigeriaanse moeder en Belgische vader kan hij voor beide landen kiezen. Tegen Het Laatste Nieuws zegt hij nog niet met de keus bezig te zijn. "Of ik die keuze al gemaakt heb? Zover is het nog lang niet.''

"Maar je moet eerlijk zijn. De concurrentie in België is bijzonder groot'', vervolgt Dessers. ''Een aantal jaar geleden werd je bijna automatisch opgeroepen als je bij het nummer vier in Nederland speelde. Gelukkig zijn de tijden veranderd. En voorlopig kom ik lang niet in de buurt van die jongens. Nigeria volgt mij wel, hoor. Dat heb ik via via vernomen. Ze hebben wel aangegeven dat ik eerst nog een stap hogerop moet zetten." 

Ondanks dat hij nog nooit in Nigeria is geweest, heeft hij een band met het land. Ook zijn gevoel voor België is goed. "Ook al ben ik in België opgegroeid, heb ik hier leren voetballen en ben ik hier naar school gegaan: ik ben voor 50% Nigeriaan. Die band mag je niet onderschatten. Het is mijn bloed, mijn familie.

Dessers volgt de nationale ploeg van Nigeria al jaren op de voet. ''Mijn eerste herinnering is de periode van Jay Jay Okocha en Nwanko Kanu. Twee legendes en voorbeelden voor mij.'' Toch staat de spits niet stil bij een interlandcarrère. ''Laat me eerst bevestigen bij Utrecht, daar goals maken. We zien dan wel wat er uit de bus komt. Ik ga er niet vanuit dat ik binnenkort een oproepingsbrief in de bus krijg."  

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media