Troupée breekt door bij FC Utrecht: ''Dit had ik niet verwacht''

15 juni 2017 om 13:53 | Bron: ELF Voetbal Magazine Troupée breekt door bij FC Utrecht: ''Dit had ik niet verwacht''

Giovanni Troupée heeft een geweldig seizoen achter de rug bij FC Utrecht. De talent brak definitief door en wordt inmiddels gevolgd door een lang rijtje clubs. Troupée krijgt op de rechtsbackpositie de voorkeur boven Mark van der Maarel en Sean Klaiber.

"Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou spelen en al zo snel een kans kan krijgen", vertelt Troupée in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Maar onze speelwijze is me op het lijf geschreven Als rechtsback kom ik veel mee op en met mijn sprints zorg ik voor extra dreiging. Ik mag lekker vaak in de zestien van de tegenpartij komen, al moet ik er natuurlijk ook voor zorgen dat ik mijn verdedigende taken goed uitvoer. Als de linksbuiten wordt aangespeeld, moet ik er weer staan."

Troupée heeft daar een topconditie voor nodig. "Ik ben heel fit", geeft hij aan. "Mijn basisconditie was al goed. Vorig jaar ben ik ook begonnen met krachttraining. Dat heeft me nog sterker gemaakt. Op mijn vrije dag duik ik het krachthonk in. Ik ga er alles aan doen om fit te zin. Ga op tijd naar bed en uitgaan is er niet bij. Anders houd je op mijn leeftijd zo'n lang seizoen met veertig wedstrijden niet vol", aldus de verdediger.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media