''Wat opvalt bij clubs als Ajax, Feyenoord en FC Utrecht is de stabiliteit''

14 juni 2017 om 11:07 | Bron: Telegraaf ''Wat opvalt bij clubs als Ajax, Feyenoord en FC Utrecht is de stabiliteit''

FC Utrecht wist dit seizoen, na een zenuwslopend gevecht met AZ in de finale van de play-offs, alsnog een Europees ticket te bemachtigen. Jaap de Groot genoot van het succes bij de club uit de Domstad. 

"Wat opvalt bij clubs als Ajax, Feyenoord, FC Utrecht en AZ is de stabiliteit", schrijft hij in zijn column voor de Telegraaf. "Zit het mee of zit het tegen, er wordt niet afgeweken van de ingezette koers. Daarom hebben coaches als Peter Bosz, Giovanni van Bronckhorst, Erik ten Hag en John van den Brom ook in de mindere tijden nooit ter discussie gestaan. Opvallend is bovendien dat de meeste van bovenstaande clubs het financieel ook prima voor elkaar hebben", aldus De Groot.

"De volle kas van Ajax is bekend, de Feyenoord-leiding heeft met de sanering van schulden een huzarenstuk uitgehaald, terwijl AZ een structureel miljoenentekort naar positieve jaarcijfers heeft weten om te buigen", vervolgt hij. "Voor alle drie is daarvoor de opleiding en scouting de basis geweest. Minder dure aankopen en meer verkoop van zelf opgeleid talent. Met een dubbelklapper tot gevolg: zwarte cijfers èn toch resultaten. Goede voorbeelden voor PSV, FC Utrecht en Vitesse om het beleid op het gebied van jong scouten en effectief opleiden verder aan te scherpen", besluit De Groot. 

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Gast - 15 juni 2017 om 13:09

    Wat een onzin. Utrecht is al jaren goed bezig met het zelf scouten en opleiden (Amrabat, Ramselaar, Ayoub, Troupee, Kerk...to name a few). Daarin zijn ze niet anders dan AZ.

Nieuwe media