EK Vrouwen al enorm populair: ''We gaan voor 250.000 bezoekers''

13 juni 2017 om 13:18 | Bron: De Telegraaf EK Vrouwen al enorm populair: ''We gaan voor 250.000 bezoekers''

Het Europees kampioenschap voor vrouwen is al enorm populair in Nederland. De drie groepswedstrijden van de Oranjevrouwen zijn al volledig uitverkocht. Daardoor breekt Stadion Galgenwaard een record in het vrouwenvoetbal.

Vorig jaar bezochten 15.637 mensen de Champions League-wedstrijd tussen FC Twente Vrouwen en FC Barcelona, maar bij de openingswedstrijd tussen Nederland en Noorwegen zullen bijna 24.000 toeschouwers aanwezig zijn. "We gaan voor een totaal van 250.000 bezoekers, zo'n 50.000 meer dan tijdens het vorige EK in Zweden", zegt toernooidirecteur Bert van Oostveen in De Telegraaf. "Of dat lukt, is natuurlijk ook afhankelijk van de prestaties van Nederland."

In totaal zijn er nu zo'n 130.000 tickets verkocht. Bij de wedstrijden waarin Nederland niet in actie komt, verwacht Van Oostveen tussen de tweeduizend en vijfduizend toeschouwers. "25 procent van de 130.000 verkochte tickets komt tot dusver uit het buitenland", reageert Van Oostveen. "Er is veel vraag vanuit België, maar verrassend genoeg ook van een land als IJsland. Zij zijn bij elke poulewedstrijd met minimaal 2000 toeschouwers aanwezig. Vrij bijzonder voor een land met een paar honderdduizend inwoners."

De wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen wordt op zondag 16 juli gespeeld in Utrecht. Daarnaast worden ook de groepswedstrijden Engeland - Schotland (19 juli), Frankrijk - Oostenrijk (22 juli) en Rusland - Duitsland (25 juli) in Stadion Galgenwaard afgewerkt. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media