Voormalig FC Utrecht-talent trots: ''Ik schoot van 20.000 volgers naar 260.000''

11 januari 2017 om 15:59 | Bron: VI Voormalig FC Utrecht-talent trots: ''Ik schoot van 20.000 volgers naar 260.000''

Stefano Lilipaly doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding bij FC Utrecht, maar inmiddels speelt hij voor Telstar. Die club gaf hem toestemming om met Indonesie mee te doen aan het kampioenschap van Zuid-Oost Azië. In de cruciale derde poulewedstrij nam hij uiteindelijk de winnende treffer voor zijn rekening. 

"Ik had al een assist tegen de Filipijnen, maar nu maakte ik de winnende 2-1", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Die goal tegen Singapore betekende veel. Voor mij, voor de ploeg, voor het land. Ik schoot van 20.000 volgers naar 260.000 op Instagram. Niet normaal. En het aantal likes op de foto’s die ik plaatste was ook te bizar. De ontlading was sowieso schitterend. De veerkracht die we toonden was ongelofelijk, de wil om te winnen zo groot. Voor het vaderland, het moest. Je voelde aan alles dat het ging lukken", aldus Lilipaly.

"Het was ook een overwinning waarbij we na tegenslag de rug rechtten. Normaal gaan bij Indonesische spelers de koppies dan hangen en vergeten ze alle afspraken. Ik ben daar wel belangrijk bij geweest, ja", vervolgt hij trots. "Ik was een van de oudere spelers en heb de boel op sleeptouw genomen. We groeiden echt naar elkaar toe en je voelde na die ontsnapping in de poule dat er iets moois kon gaan gebeuren. Soms moet je wat geluk hebben in een toernooi, dat hadden we", aldus Lilipaly, die met Indonesie uiteindelijk de finale verloor van Thailand. 

"Geen schande, wel jammer", geeft hij toe. "Vooral in de thuiswedstrijd hebben we de kans laten liggen ze op ruime achterstand te zetten. Maar die beker was slechts een symbool geweest. Er zijn mooiere en belangrijke dingen gebeurd door onze prestatie. Voetbal is het enige dat het volk samenbrengt. Wat met politiek niet mogelijk is, gebeurt wel met een spelletje. Dat is best bizar. Ik vind dat ook oprecht het mooiste. Daar kan niets tegenop. Het volk, de mensen, ik zie wat het met ze doet. Dat zag ik al toen ik voor de Onder-23 speelde. Ik heb doorgezet, ik wilde de mensen iets geven", besluit Lilipaly. 

I AM PROUD TO BE PART OF THIS TEAM INDONESIA 🇮🇩 THANKS FOR EVERYTHING!! #Garudadidadaku

Een foto die is geplaatst door STEFANO LILIPALY ⚽ (@stefanolilipaly) op 17 Dec 2016 om 8:58 PST

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media