''Er is een man die dat mogelijk heeft gemaakt: eigenaar Frans van Seumeren''

11 januari 2017 om 12:22 | Bron: Telegraaf ''Er is een man die dat mogelijk heeft gemaakt: eigenaar Frans van Seumeren''

Wilco van Schaik maakte dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie bekend dat hij na dit seizoen vertrekt. De bestuurder was de afgelopen 5,5 jaar actief als algemeen directeur bij FC Utrecht en daardoor vertrok hij gisteren geëmotioneerd uit de Galgenwaard. 

"Ik ben niet altijd tevreden over mezelf, maar de reacties waren heel mooi. Die raakten me gewoon", legt hij uit in de Telegraaf. "Er wordt weer positief over FC Utrecht gesproken. We hebben veel waarde op het veld staan, een geweldige jeugdopleiding, het bezoekersaantal neemt dit jaar ook toe en commercieel gaat het ook inmiddels beter. We staan er op vele terreinen beter voor. Daar is hard aan gewerkt de afgelopen jaren. Ook door mij en dat maakt mij trots. Er is één man die dat mogelijk heeft gemaakt: eigenaar Frans van Seumeren. Ik heb altijd zijn steun gevoeld en voel die nog steeds”, aldus Van Schaik.

De bestuurder toont zich echter ook zelfkritisch. "Financieel had ik met FC Utrecht gewoon een aantal stappen verder willen zijn. Het is de bekende spagaat in de voetbalwereld. Enerzijds moet je blijven investeren in de voetbalafdeling, maar anderzijds is er een strak regime nodig om de financiën op orde te krijgen. En eerlijk is eerlijk, we staan nog niet daar, waar ik twee, drie jaar geleden dacht nu te staan. Daar zijn redenen voor, maar in de topsport gelden geen excuses. De zwarte cijfers komen eraan, honderd procent. Mogelijk komende zomer al en anders is dat het jaar erna. Ik geloof door de waarde van onze spelers en de kwaliteit van de opleiding heilig in de gezonde toekomst van deze club", aldus Van Schaik, die terugkijkt op 'tropenjaren' bij de club uit de Domstad.

"Ik denk dat alleen de 17 andere algemeen directeuren of voorzitters en hun voorgangers weten welke impact het besturen van een club heeft", vervolgt hij. "Bijna elke supermarkt op de hoek heeft een hogere omzet, maar voetbalbestuurders leven in een glazen huis en worden elke week beoordeeld op het resultaat op het veld. Na de top drie is dit een van de grootste clubs, waar ook altijd hoge verwachtingen zijn. Die geven veel druk, ook op je gezin. Doordat ik nu een stap opzij doe, denk ik dat mijn opvolger de laatste stap omhoog kan maken", besluit Van Schaik optimistisch. 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media