Ramselaar: ''Dat verschil vind ik niet groot in vergelijking met FC Utrecht''

11 januari 2017 om 10:45 | Bron: AD Ramselaar: ''Dat verschil vind ik niet groot in vergelijking met FC Utrecht''

Bart Ramselaar heeft het uitstekend naar zijn zin bij PSV. De talentvolle aanvallende middenvelder, die vorig jaar overkwam van FC Utrecht, leert in Eindhoven de lessen bij een topclub. 

"Die druk, dat is echt een groot verschil met een subtopper. Ik had dat op zich wel verwacht, maar je moet het ervaren", vertelt hij in het Algemeen Daglad. "De teleurstelling is nu groter als het niet lukt in een wedstrijd. Dat voel je bij je medespelers, bij het publiek. En ik was benieuwd: hoe snel zou ik kunnen aanpikken op de trainingen? Dat verschil vind ik niet groot in vergelijking met FC Utrecht", aldus Ramselaar.

"Ik bedoel: het niveau van de spelers ligt bij PSV natuurlijk hoger, maar de intensiteit van de trainingen, die verschilt nauwelijks met hoe Erik ten Hag werkt bij Utrecht", legt hij uit. "Dat is een compliment voor hem en het is misschien ook de reden dat ik zonder blessures door mijn eerste halfjaar bij PSV ben gekomen", beseft Ramselaar.

"Je ziet toch vaak dat spelers die nieuw zijn bij een topclub in het begin iets oplopen en dan een tijd aanhikken tegen een achterstand", weet hij. "Ik heb meteen veel wedstrijden kunnen spelen. Debuteren voor PSV, debuteren voor Oranje, de eerste keer een poulefase van de Champions League meemaken. Allemaal hoogtepunten in amper een half jaar. En nu ik de top meemaak, wil ik méér. Dat lijkt me logisch", besluit Ramselaar ambitieus. 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media