Van de Haar op straat gezet: ''Daar heb ik nooit een eerlijke kans voor gehad''

09 januari 2017 om 12:33 | Bron: AD Van de Haar op straat gezet: ''Daar heb ik nooit een eerlijke kans voor gehad''

Hans van de Haar is ontslagen bij amateurclub Spakenburg. De assistent van Erik ten Hag, die als hoofdtrainer werkzaam was bij 'de Blauwen', was sinds de zomer de oefenmeester in het vissersdorp.

Van de Haar werd aangesteld om de discipline aan te halen na het teleurstellende verlopen seizoen 2015-2016. Hierin kwam de club allesbehalve in de buurt van de zo gewenste landstitel in de topklasse.  Volgens Spakenburg zou de chemie tussen de trainer en de spelersgroep ver te zoeken zijn, aldus het Algemeen Dagblad. "Het bestuur heeft onvoldoende vertrouwen dat Hans het tij nog kan keren", luidde het oordeel van het bestuur. Van de Haar zelf is verrast door het ontslag.

“Ik had net een functioneringsgesprek achter de rug waarin Spakenburg zich tevreden toonde", legt hij uit in gesprek met de Gooi- en Eemlander. "Vervolgens hoorde ik dat er over mij is gestemd en dat achttien van de 22 spelers geen vertrouwen uitspraken. Ik heb al maanden geleden aangegeven dat de selectie geïnfecteerd is door een aantal jongens. Maar daar is duidelijk niet naar geluisterd. En als ik dat dan vertaal naar waar ik voor gehaald ben… Er moest meer discipline komen, er moest een organisatie neergezet worden; daar heb ik nooit een eerlijke kans voor gehad", baalt de coach.

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Gast - 9 januari 2017 om 13:22

    wat heeft erik ten hag hier mee te maken

Nieuwe media