'Mocromiddenveld' vormt podium eerste seizoenshelft van FC Utrecht

20 december 2016 om 08:16 | Bron: AD 'Mocromiddenveld' vormt podium eerste seizoenshelft van FC Utrecht

Na een stroeve competitiestart gaat FC Utrecht als nummer zes van de ranglijst de winterstop in. Volgens het Algemeen Dagblad was Sofyan Amrabat de grote uitblinker van de eerste seizoenshelft.

"Had de haast onmogelijke taak Bart Ramselaar te doen vergeten. Maar wat een prima seizoen draait deze 20-jarige powerboy uit Huizen. 'Hard work pays off' is het cliché, maar in het geval van Amrabat is het niets anders dan de waarheid. Zijn belangrijkste wapens? Zijn drive, body, loopvermogen en conditie", schrijft het dagblad dat hem het gemiddelde van 6,63 geeft. 

Amrabat doet het volgens de kenners dus beter dan zijn compagnon op het middenveld, Yassin Ayoub (6,50). "De Ayoub 2.0 is niet alleen kilo's lichter, maar ook voetballend beter dan ooit. Meer scoren blijft het devies, al is een assist van zijn voet vaak nog fraaier. Ook in mindere wedstrijden van FC Utrecht, zoals zaterdag in het uitduel met Roda JC, is Ayoub tegenwoordig een lichtpuntje."

Het podium wordt gecomplementeerd door een derde voetballer van Marokkaanse afkomst, Nacer Barazite (6,25). "Dubai? Turkije? Engeland? Galgenwaard? De dans om de handtekening van de Utrechtse nummer 10 zal eerdaags beginnen. Het zou jammer zijn als hij nu alweer vertrekt van de Nederlandse velden, want het is een speler om speciaal een kaartje voor te kopen. Vormt een heerlijk 'Mocromiddenveld' met Amrabat en Ayoub." 

Overige cijfers volgens het AD: 4. Rico Strieder 6,21 - 5. Sébastien Haller 6,16 - 6. Robbin Ruiter 6,14 - 7. Giovanni Troupée 6.09 - 8. Richairo Zivkovic 6.04 - 9. Willem Janssen 6.03 - 10. Ramon Leeuwin 5.82 - 11. Robin vd Meer 5.67.

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Gast - 20 december 2016 om 10:52

    Vergeet onze Duitse middenvelder niet

Nieuwe media